+31 (0)6-37444264 info@botenfabriek.nl

Tender
Sloepen

Tendersloep 

De tendersloep: de parel van de recreatieboten. De tendersloep begint zijn afmeting bij vijf tot vijfenhalf meter en is al te krijgen tot wel 10 meter lang. Deze boten zijn meestal uitgerust met comfortabele banken met hoge rugleuning, een ruim zonnedek en andere voorzieningen die het varen aangenaam maken. Daarnaast hebben ze ook een mooie, luxe uitstraling. Dit alles maakt de tendersloep populair als recreatieboot.

Wat is een tendersloep?

Een tendersloep is van oorsprong een type boot dat meestal wordt gebruikt om passagiers en bagage te vervoeren tussen de wal en een groter schip, dat voor anker ligt in een haven of baai. Tendersloepen zijn over het algemeen kleiner en wendbaarder dan de grote schepen waarmee ze verbonden zijn. Tendersloepen zijn ook vanwege hun uitstraling ook populair als recreatieboten en worden vaak gebruikt om te varen in rustige wateren, zoals meren en kanalen.

Motor

Bij een tendersloep zit de buitenboordmotor in de meeste gevallen uit het zicht, doordat er een bun (kap) overheen zit, ook wel bunsloep genoemd. Dit geeft de sloep een luxe uitstraling. Doordat er een bun over de motor heen zit heeft u ook minder last van geluid, zo kunt u gemakkelijk een gesprek voeren tijdens het varen. Ook is dat voor de dieren en omgeving om u heen prettiger en kunt u extra genieten van de natuur. De tendersloep is daarom ideaal in wateren waar een geluidslimiet geldt.

Duurzaam

Wil je helemaal geruisloos en duurzaam varen? Kies dan voor een elektrische buitenboordmotor op uw tendersloep, ook wel fluistermotor genoemd. De elektrische motor kunnen we bij de Botenfabriek installeren op of in uw sloep. Onze specialisten weten veel van elektrische motoren en helpen u graag met het uitkiezen van een passende motor.

Tendersloep

De tendersloep is een luxere uitvoering van een standaard sloep, omdat de motor uit het zicht is. En/ of hij is uitgevoerd met een ruim zonnedek aan de achterzijde. Je hebt met een tendersloep ook minder last van geluid. Daarnaast heeft de tendersloep meer comfort dan een gewone sloep, ze zijn vaak uitgerust met comfortabele stoelen, zonneschermen en andere voorzieningen die het varen aangenaam maken. De tendersloep is over het algemeen wat en breder groter dan een gewone sloep en ligt daardoor erg stabiel in het water. 

Aanbod tendersloepen

We hebben een groot aanbod aan tendersloepen in onze showroom in Elburg. In de showroom en op onze website bieden we tendersloepen van de merken Amigo, Oudhuijzer, Topcraft en Aluship aan. Deze tendersloepen worden gemaakt van aluminium of polyester. Onze specialisten weten alles van deze boten af en helpen u graag met het maken van uw keuze. De boten kunnen bij ons worden aangepast aan verschillende wensen en voorkeuren. 

Wilt u advies over het aanschaffen van een tendersloep?  Neem dan contact met ons op, we helpen u graag.

Translate »